Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa semlan korad

/

Blåbär, choklad – eller wrap?
Inför årets säsong finns flera uppstickare som utmanar den traditionella semlan.
Dagbladet har testat hur den vanliga semlan står sig i konkurrensen mot de nyare varianterna.

Annons

– Förskräckligt!, utbrister Dagbladets reporter Arne Åkerlund efter att ha smakat på uppstickaren chokladsemla.

– Men grädden var faktiskt god, säger redigeraren Kristina Jeppson.

– Jag tycker den var snygg, säger sportchefen Oskar Lund och pekar menande på ett fint rutmönster av choklad ovanpå locket.

Se också: Så smakade semlorna

Testpanelen ska testa fem olika semlor – en traditionell semla, en wienersemla, en blåbärssemla, en chokladsemla och en semmelwrap.

Ganska snabbt står det klart att få av de nya varianterna kan konkurrera om topplaceringen med den traditionella semlan. Undantaget är wienersemlan som Kristina Jeppson håller som sin favorit.

– Den hade mycket godare bröd än de andra, säger hon.

Oskar Lund håller med om att wienersemlan var god – men tycker att den känns lite väl mycket som ett bakverk jämfört med en den vanliga varianten. En uppfattning som delas av Arne Åkerlund.

Gruppen oenig om vilken av wienersemlan, wrapen eller den vanliga semlan som ska placera sig på andra, respektive tredjeplats – det verkar vara väldigt jämt. Men gruppen är överens om att semmelwrapen är en finurlig uppfinnig som smakar gott.

– Egentligen vill man att semlor ska vara semlor, men den här smakade riktigt bra, säger Oskar Lund.

I botten är gruppen enig om att placera blåbärs- och chokladsemlorna. Bakverken var visserligen goda – men skiljde sig lite väl mycket från originalet för att riktigt kunna jämföras med det.

Mer läsning