Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Benkas Sport i Bergeforsen upphör

/
  • Till veckan börjar vinterns skidrea hos Ulf Jönsson, Benkas i Bergeforsen. Sedan läggs butiken ned.

Anrika Benkas Sport och Fiske i Bergeforsen upphör. Siste ägaren Ulf Jönsson har haft utförsäljning en tid och hyllorna i butiken töms i snabb takt. Kommande vecka säljer han ut vinterprylarna, vilket kan vara det sista som går över disk.

Annons
Hotbilden finns i Birsta, mot de flesta av oss mindre fristående handlare. När mitt inköpspris på vissa märkesvaror ligger i nivå med vad de stora kedjorna tar ut av kunderna för samma sak, då finns det ingen framtid. Därför har jag tillsammans med revisorn och banken bestämt att avsluta affären, eftersom jag dessutom fått ett erbjudande om annat arbete, säger Ulf Jönsson.
Han köpte butiken av Bengt-Olof Boväng för halvtannat år sedan. Någon gång på 30-talet startades den av Ernst Backlund i en annan lokal en bit bort. I början av 80-talet blev det Jannes Sportbod och ett par år därefter Benkas när Bengt-Olof köpte konkursboet efter Jannes.
Det finns några seriösa intressenter som kan tänka sig köpa själva huset för att driva annan rörelse här. Fast någon specialaffär för sportprylar och fiske blir det nog inte, säger Ulf Jönsson.
Man kan inte leva på att sälja ventilgummin till kunder som köpt sina cyklar på Biltema i Birsta.

Mer läsning

Annons