Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berglund vill ha bostäder och affärer på Fisktorget

Vice ordföranden i kommunstyrelsen, Christer Berglund, vill ha nya bostäder och affärer på Fisktorget.
Scenariot är på tio års sikt och ska lösa det allt hårdare trycket från exploatörer.

Annons
På senare tid har det fötts många idéer för att utveckla stadskärnan hos Sundsvalls politiska ledning.
Bakgrunden är att man vill skapa fler så kallade A-lägen för bostäder och affärer, och på så sätt elda på utvecklingen ytterligare.
Vi vill utöka området med A-lägen från torget och ner till Sjögatan. Trycket finns och många exploatörer vill komma in i centrum, säger Christer Berglund.
S-ledningen vill skapa ett sammanhållet stråk från Fisktorget förbi Navet och ner till Inre hamnen. ST har tidigare berättat att det finns planer på att bygga ett nytt bostadshus framför bussterminalen.
Vi vill få folk att flytta in och bo i mer centrala lägen. Det är bra för det brottsförebyggande arbetet, samtidigt gör det att vi får mer i liv och rörelse runt de centrala lägena.
Mer kontroversiellt skulle det vara att bygga ett nytt P-hus på Norrmalm.
Nu behöver det inte bli så, idag finns det faktiskt en hel del lediga platser i p-husen, säger Christer Berglund.
Fastighetsbolaget Norrporten har lanserat planer på mer handel i centrala Sundsvall. Bland annat ska det ske genom att öppna upp Stadshuset och bygga ett nytt handelshus där taxistationen står idag.
Jag tycker att vi behöver mer handel i stadskärnan. Och personligen tycker jag att vi behöver en byggnad till på torget. Annars finns risken att torget blir för stort för att få en riktig torgkänsla, säger Christer Berglund.
Han tycker att proffsen ska bestämma själva utformningen av huset.
Busstationen Navet har den socialdemokratiske toppolitikern länge velat flytta. Nu lanserar han förslaget att sprida ut bussarna i fickor längs Esplanaderna.
Sedan är frågan om bussgodset måste ligga så centralt. En lösning kan vara att flytta bort det till vid järnvägssstationen, säger Christer Berglund.

Mer läsning

Annons