Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Beror på vårt blocköverskridande samarbete"

/
  • Roger Johansson (S) är glad över att Stefan Löfven besöker Sundsvall.

För första gången någonsin majtalar en sittande statsminister i Sundsvall. Något som glädjer Socialdemokraterna i Sundsvall.
– Det är så klart jätteroligt. Det är något vi har hoppats på länge, säger Roger Johansson (S).

Annons

Stefan Löfven valde bort Stockholm och väljer i stället att majtala i Sundsvall. Socialdemokraten Roger Johansson, ordförande i Sundsvall arbetarekommun, ser det som ett erkännande.

– Det känns helt enkelt som ett kvitto på att vi gör ett bra jobb. Dessutom har vi lyckats med den blocköverskridande politiken i och med samarbetet med Centerpartiet. Det har ju Stefan Löfven inte lyckats med lika bra, så det känns bra att vi uppmärksammas, säger Roger Johansson.

Se också: Följ vår livesändning av första maj-talen här.

Inför statsministerbesöket har Socialdemokraterna förberett sig noga och försökt se till att allt blir så proffsigt som möjligt.

– Vi har steppat upp en nivå och vi har till exempel fler funktionärer än vanligt. Det har varit mycket roligare att förbereda inför första maj, när man vet att statsministern kommer, säger han.

Roger Johansson hoppas att Sundsvallsborna förstår storheten i besöket och sluter upp.

– Det här är något vi har längtat efter, men konkurrensen mellan alla andra städer är hård. Men nu är det vår tur och det är vi jätteglada för, säger han.

Mer läsning