Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besparingar klubbade av kultur- och fritid

I går genomdrevs ytterligare besparingar inom kommunens kultur- och fritidsförvaltning.

Annons
Ett huvudförslag var att dra ner 1,5 miljoner kronor på mellanchefer. Nämnden beslutade i går att ta bort en av enhetscheferna på ungdomsavdelningen. Det ger en besparing på cirka 480000 kronor.
På idrotts- och fritidsavdelningen blir det däremot ingen neddragning på chefsnivå. Där väljer man i stället att dra ner 1,5 assistenttjänst. Ett beslut som sparar cirka 400000 kronor.
Ett förslag var också att spara 550000 kronor genom att slå ihop kulturavdelningen och biblioteket och samtidigt ta bort en chef. Men där avvaktar politikerna.
Förvaltningen har fått en ny möjlighet att presentera ett alternativt förslag som inte handlar om chefer. Då handlar det om neddragningar i verksamhetsområdena, säger förvaltningschefen Christin Strömberg.
De områden som då kan påverkas är exempelvis stödet till föreningslivet, barnkultur, barnfilm, kontakter med kulturinstitutioner, utställningar, barn- och ungdomsverksamhet på museet, offentlig konst och tjänsten som byggnadsantikvarie.
Den planerande besparingen på 1,3 miljoner kronor på biblioteken i Skönsmon, Bosvedjan och Nacksta skjuts på framtiden. Politikerna ha en analys över vilka effekter en bantning av öppettiderna ger.

Mer läsning

Annons