Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betongsuggor stoppar krögare

/
  • —Nu hoppas jag kunna sluta med det här så fort som möjligt, säger Gamil Marzouki, som efter det inträffade inte längre vill driva restaurang i Skönsmohuset. Däremot tänker han fortsätta med driften i Tomtegränd.

Plötsligt dök det upp en betongsugga där leverantörerna brukade köra in. Ilskan är stor hos dem som berörs. — Nu säger jag upp kontraktet, säger Gamil Marzouki, som driver restaurangen i Skönsmohuset.

Annons
Förra veckan försvann vägen som bilarna med livsmedelsleveranser brukade ta till restaurangens lastbrygga. Den smalnades av till en gång- och cykelväg, och en betongsugga stoppar effektivt annan trafik.
Någon annan bra väg finns inte. Nu är bilarna hänvisade till en smal väg som slingrar sig förbi ett antal flerfamiljshus. Vid infarten har någon satt upp en skylt:
\"Fordonstrafik förbjuden\".
Jag har sagt upp kontraktet med kommunen. Det är ingen idé att jobba under sådana här förhållanden. Man tappar gnistan, säger Gamil Marzouki, som driver restaurangen Hos Gamil i Skönsmohuset.
Lars Forslöf, som är föreståndare vid Fritidsgården i Skönsmohuset, är också upprörd.
Det är rent förjävligt. Värst är att de gjort det här utan att prata med oss, säger han.
Även fritidsgården får leveranser, och Lars Forslöf befarar att de största bilarna över huvud taget inte kommer att kunna ta sig fram i vinter, eftersom vägen är för smal och krokig. Dessutom säger han att det förekommit protester mot biltrafik just där, men att han aldrig hört några invändningar mot den gamla vägen.
Den gamla vägen ligger dock på parkmark. Enligt Björn Nilsson, som är parkchef i Sundsvall, var den aldrig tänkt som infart.
Dessutom tycker jag det är högst olämpligt att man kör bil den vägen eftersom den går förbi en lekplats, säger han.
Han anser att det är hyresvärden Mitthems ansvar att fixa en fungerande infart.
Jag var i kontakt med dem innan vi smalnade av vägen, och jag uppfattade det som att de inte var intresserade av att ha en väg där. Men man kan ju alltid vara efterklok. Vi borde kanske ha haft ett snack med fler.

Mer läsning

Annons