Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilägare: "Otäckt att de varit i huset"

Tjuvarna smög in medan villaägarna sov.
De letade rätt på en bilnyckel, satte sig i bilen och försvann.
– Det är otäckt att de varit i huset medan vi var hemma, säger bilägaren.

Annons

Hon tror att stölden skett i gryningen under natten mot onsdagen. Hennes svärson var vaken hela natten och hörde en dörr stängas vid femtiden – men utgick från att det var någon i familjen som vaknat.

– Han låg och tittade på film, fixade mat och så där, men reagerade inte något särskilt på ljudet, berättar bilägaren.

Alla dörrar utom ytterdörren var låsta under natten – så gärningsmännen kunde obemärkt smyga rakt in i huset.

– Eftersom svärsonen var uppe tyckte han inte att det var nödvändigt att låsa dörren. Så tänker man ju, jag har inte låst om dagarna när jag är hemma heller, säger kvinnan.

Var hennes bil – en Hyundai Getz med registreringsnummer CGA 104 – är nu vet hon inte.

– Det var ju festival i Birsta på kvällen så det kanske var någon som behövde en bil för att ta sig därifrån. Jag hoppas att de hittar den. Polisen hoppades att de skulle tjuvtanka och på så sätt fastna på bild, säger hon.

Förutom bilen ska tjuven eller tjuvarna också ha tagit med sig en dator från vardagsrummet. Övriga värdesaker har de lämnat orörda. Familjen har dock varit tvungen att byta lås eftersom det även satt en dörrnyckel på nyckelknippan som stals.

– Jag är glad att svärsonen inte träffade på dem, man vet ju inte vad det är för människor man möter vid ett sådant tillfälle. Än så länge är det bara materiella ting, det är ingenting mot värdet på en människa, säger Sundsvallskvinnan.

Mer läsning

Annons