Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilist har kört av vägen vid Viforsbron

Strax innan klockan två natten mot lördag fick SOS in ett larm om en trafikolycka vid Viforsbron.

Annons

En bil ska ha kört av vägen vid Viforsbron i korsningen mellan länsväg 568 och länsväg 550. Ett vittne på plats såg händelsen och larmade räddningscentralen. Enligt vittnet ska en person som färdats i bilen vara skadad.

Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.

UPPDATERING 02.30 Bilen ska ha kört av bron och ner i Ljungan där den nu är kvar. När polis, ambulans och räddningstjänst kom fram till platsen hittade de en person som låg i en slänt ner mot vattnet. Personen ska då ha varit medvetslös men andats.

Polisen rapporterar om att det i nuläget inte är fastställt om personen var ensam i bilen när olyckan inträffade. Personalen på plats arbetar just nu med att undersöka området och bilen för att få reda på om det finns fler skadade.

UPPDATERING 03.00 Enligt nya uppgifter från polisen ska bilen ligga i närheten av vattnet, men alltså inte i vattnet. På platsen ska det vara rejält kuperat och därför ska arbetet med att få upp den skadade personen ha tagit en tid. Personen anges vara allvarligt skadad och är nu förd till akuten på Sundsvalls sjukhus.

Enligt polisen tyder allt på att den skadade personen ska ha varit ensam i bilen.

UPPDATERING 05.30 Bilisten är en man i 20-årsåldern. Enligt polisen ska mannen ha varit medvetslös när han hittades omkring 10 meter från bilen.

– Han ska ha varit på en fest och sedan kört därifrån med bilen. Efter ett tag ska hans kompisar ha ringt till honom och då ska han ha sagt att han låg i ett dike. Kompisarna åkte ut och letade efter honom och larmade sedan oss, säger Martin Södervall, inre befäl vid polisen i Västernorrland.

Enligt polisens teori ska mannen ha kommit snett i en kurva, kört rakt i genom ett stålräcke på bron och hamnat nere i diket. Det är brant och snårigt på platsen vilket gjorde att det tog lång tid för räddningspersonalen att få upp mannen.

– Dessutom var han medvetslös så arbetet med att ta upp honom behövdes göras säkert och kontrollerat, vilket tog lite tid, säger Martin Södervall.

Mannen misstänks för rattfylleri och polisen har därför tagit blodprov på honom.

UPPDATERING 10.00 Mannen har efter omständigheterna klarat sig förhållandevis bra och undkommit med en lindrigare skallskada. Han kvarstannar inom sjukvården för observation.

Mer läsning

Annons