Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biljettbråket hårdnar

Nöjesarrangören Tomas Wallin ska ha sålt biljetter till föreställningen Rhapsody in Rock för 300 000 kronor. Pengar som inte förmedlats till produktionsbolaget. Arrangörens egendom begärdes i kvarstad men varken tingsrätten eller hovrätten ansåg att skälen var tillräckliga.

Annons
Produktionsbolagets advokat Matts Norberg har inte fått känslan av att Tomas Wallin kommer att redovisa biljettintäkterna.
Nu har vi skäl att tro att han kommer att sälja sitt hus och därmed torde han få pengar över. Han har bestridit betalningsföreläggandet vi har lämnat, säger han.
Enligt kvarstadsyrkandet skulle Wallins fastighet i går tillträdas och betalas av den nya ägaren.
\"Detta förhållande talar tydligt för att X avser att under stor brådska avveckla sin verksamhet utan att fullgöra sina ekonomiska åtaganden\", stod det som ett skäl till yrkandet.
Produktionsbolagets advokat utesluter inte att det kan bli fråga om en rättegång.
Problemet är bara att rättvisans kvarnar mal långsamt i sådana här fall, säger Matts Norberg.
Företaget Scandinavian Service Partner har också en fodran på Nöjesbolaget på nära 250 000 kronor. Enligt dem gäller det utebliven betalning för bland annat mat och dryck. Tomas Wallin bestrider skulden och menar att Stockholmsföretaget inte har levererat varan på ett fullgott sätt.
Wallins personliga skatteskulder är på drygt 340 000 kronor. Efter en tidigare konkurs av ett aktiebolag han drivit i samma bransch finns dessutom skatteskulder på omkring 66 000 kronor registrerade hos kronofogden.

Mer läsning

Annons