Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billiga fynd i ett soligt Östanbäck

/
 • Boklådor fanns det gott om en del med kristen litteratur. Att hitta köpare till dem är dock inte alltid så lätt.
 • En båtmotor med en hel del år på nacken klubbades bort för 300 kronor. Auktionisten lovade att den gick nog att dra i gång. Men av leendet att döma var det nog ett löfte med reservationer
 • En avlutad kökssoffa tillhör de föremål som det inte bruka vara svårt att hitta köpare till.
 • Det var gott om folk på auktionen även om budgivningen var en aning trög när auktionisten skull tömma logen från föremål.
 • En radioapparat av okänd ålder och skåp av skiftande kvalitet fanns bland de föremål som ropades ut från logen.
 • Först gäller det att bjuda. Blir det sedan köp blir det till att bära till bilen. Funderingarna om köpet var nödvändigt kommer först efteråt.
 • Vågar av äldre modell tillhör alltid det som intresserar köpare på en auktion
 • Ett av de dyrare föremålen som auktionerades vid auktionen i Östanbäck var den här kopparbyttan där priset till sist slutade på 1 800 kronor.
 • En traktor som troligen var från 1950-talet märket Fordson Major a många.
 • Ett tråg med inristning i botten var ett av föremålen som skulle klubbas bort.
 • Kopparsaker tillhör alltid favoriterna vid auktioner och hittar nästan alltid nya ägare även om priserna inte är så höga längre.
 • Föremålet som Kate och Janne Sahlin fundersamt undrade vad det var visade sig vara en julgransfot av äldre slag. Priset för den 70 kronor får nog betecknas som ett gott köp.
 • En cykel av märket Mustang i hyfsat skick klubbades bot för det facila priset av 350 kronor

I går hölls en riktig gårdsauktion där en stor del av gårdens lösöre auktionerades bort vid en fastighet i Östanbäck intill Holmsjöns södra sida. Det var gott om besökare men den riktiga köplusten med hård kamp som trissade upp buden hade svårt att infinna sig.

Annons
Förutsättningarna för auktionen var i det närmaste perfekta. En strålande sol, lagom varmt och bara några dagar efter det att månadslönen betalats ut för många.
Trots det hade auktionisten svårt att få upp den rätta stämningen utan fick till och med påminna publiken om att det var en auktion de var på och inte en släktträff då han stördes av allt sorl.
Men att träffa gamla och bekanta som inte setts på en tid och prata om det som hänt sedan sist är något av det som lockar med besöket en auktion på landet. Om det sedan finns möjligheter att göra några fynd är det ännu bättre.
I går var det dock lite glest mellan de riktiga godbitarna. Snarare handlade det om bruksföremål som ropades ut av vilka en del var rejält använda.
För hästägare fanns det goda chanser att köpa redskap även om det fanns en del reperationsbehov av redskapen.Selar och hästtagel lyckades dock inte auktionisten få någon att bjuda på.
Samma sak var det med träbåten. Rejäla åror men avsaknaden av en brädan i botten gjorde att det inte blev någon som bjöd på den.
Fyndlådorär är dock något som tycks intressera de flesta. I det närmast allt som samlades i kartong hittade nya ägare även om innehållet ibland var av de mest underliga slag.
Samma sak tycks det vara med kopparsaker. Ett stort kopparkärl blev rent av dyrt. Här blev budgivningen närmast intensiv som den ska på en auktion och slutade till sist på 1 800 kronor.
Att färg har betydelse visade det sig när skolbänkarna ropades ut. För en blå målad för två elever trissades priset till sist upp till 1 000 kronor. För en snarlik men omålad var det bara en köpare som var intresserad som fick den för 100 kronor.

Mer läsning

Annons