Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biltjuv greps två gånger – av samma patrull

/

En man i en stulen bil prejades av vägen av polis i Sundsvall, och fördes till polishuset där han senare släpptes.
Sedan rånade han en kvinna på hennes bil innan han stoppades igen – av samma patrull.

Annons

Det blev en tuff natt för polispatrullen.

– Det är klart det är frustrerande att gripa någon som sedan släpps och begår ett brott igen, säger Caroline Flyborg på närpolisen i Sundsvall.

Mannen, som är i 30-årsåldern, greps natten mot fredag efter en våldsam biljakt.

Det startade i Bollstabruk, Kramfors, där mannen stal en bil och påbörjade sin resa söderut. I Härnösand stannade han för att tanka den stulna bilen och smet sedan från notan.

Bilen efterlystes och en polispatrull fick syn på bilen i höjd med Timrå och tog upp jakten. Först i Sundsvall lyckades patrullen stoppa mannen genom att preja honom av vägen. Mannen greps och fördes till polishuset i Sundsvall där han senare släpptes på fri fot av jourhavande åklagare.

Bara en timme efter frisläppandet slog samma man en kvinna i bröstkorgen och tilltvingade sig hennes bil. Den händelsen inträffade på Södra Järnvägsgatan strax före klockan 06 på fredagsmorgonen.

Minuterna senare tankade mannen på Statoil på Bergsgatan där han tog ett cigarettpaket genom nattluckan, och smet ytterligare en gång från bensinnotan.

Bilen efterlystes och snart påträffades den i Skönsberg – av samma patrull som tidigare prejade mannen av vägen. Mannen greps och fördes ännu en gång till polishuset i Sundsvall där han sitter anhållen och har begärts häktad.

Mer läsning

Annons