Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birgitta Sellén (c) toppar riksdagslistan

/

Birgitta Sellén får av allt att döma fortsätta som riksdagsledamot för centerpartiet i Västernorrland. I helgen förnominerades hon som förstanamn i valet nästa år från hemdistriktet Medelpad. Klart är därmed också att Birgitta Sellén tackar ja och ställer upp för ytterligare en period.

Annons
Det som känns pirrigt är valarbetet. Det är så många partier som verkar vara med i år. Då vet man inte hur det kommer att slå, säger hon.
Sjukvårdspartiet och framför allt junilistan ser hon som främsta konkurrenter att stjäla just centerröster.
Det finns vissa risker. Junilistan har faktiskt ett program som av det man har sett och hört hittills är väldigt likt vårat program. Det handlar om underifrånperspektivet, det är precis som vi driver.
Centern har ett fast mandat från Västernorrland i dag. När Birgitta Sellén kom in första gången 1998 var det på ett utjämningsmandat.
Slutlig valsedel för länet fastställs av partidistrikten i Medelpad och Ångermanland på en gemensam nomineringsstämma i februari.
Allt annat än Birgitta Sellén i topp vore en sensation.
Jag tror att hon är ganska ohotad som etta. Vi har fullt förtroende för Birgitta även här ifrån Ångermanland. Och hon bor ju nästan i Ångermanland, hon bor i Kovland.
Hur det ser ut därefter är öppet. Vår nomineringsprocess pågår. Vi har 37 förnominerade till riksdagslistan, säger Ingrid Flodin, ombudsman i Ångermanlandscentern.
På centerns valsedel 2002 stod Hans Hedlund, Noraström, som andranamn och Dan Olsson, Örnsköldsvik, som trea.
Klas Leffler
0611-554830klas.leffler@st.nu

Mer läsning

Annons