Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blev nästan ihjälkörd i jobbet

/

Bilbärgarna riskerar livet varje dag på vägarna. Rickard Parviainen höll på att bli ihjälkörd förra onsdagen på ett jobb. Nu vädjar han till bilisterna att tänka sig för.
– En nioårig flicka hade kunnat bli utan sin pappa, vik ut och sänk hastigheten, säger han.

Annons

Det var förra onsdagen som Rickard Parviainen skulle ut på ett rutinjobb, en bärgning av en personbil som stod i skönviksbacken i södergående riktning.

– När jag stod där kände jag plötsligt att det var något som inte stod rätt till, jag hann precis vända mig om och se bilen som var på väg mot mig. Jag lyckades precis kasta upp mig på flaket, säger han.

Efter händelsen blev han chockad. Även om det inte var första gången han fått kasta sig undan, så hade det aldrig varit så nära som denna gång.

– Adrenalinet pumpade, man får ständigt titta sig över axeln när man jobbar på vägen, säger han.

Han skrev ett inlägg på företagets Facebooksida och vädjade till bilister att vika ut när de ser en bärgningsbil och sänka farten.

Ett inlägg som hittills visats över 86000 gånger och som fått många kommentarer.

– Det är många som förstår problemet och de har skrivit att de vill hjälpa oss att spana, säger han med ett skratt.

Flera skriver också att de tycker att bärgningsbilarna borde ha kameror i bilarna, det är något han själv funderat över.

– Ja det skulle vara bra sådana här gånger när man inte hinner se registreringsnumret, säger han.

Även flera andra bärgare har kommenterat inlägget och går i god för att det här händer nästan varje dag.

– Jag ska inte säga att alla är respektlösa, men många är det. Ibland måste vi ligga på vägen vid en bärgning och då är det inte kul när någon kör förbi i 110 en halvmeter ifrån en, säger han.

Det han ser efter vägarna är ofta att folk pratar i mobiltelefonen, har dåligt skrapade rutor och dåliga däck så att de inte hinner bromsa. I sitt facebookinlägg har han fotat av spåren från bilen som nästan körde på honom. De går riktigt nära bilen.

– Jag blir förbannad. De borde se oss när kundens bil har varningsblinkers och varningstriangel och vi har gula blinkande lampor och varselkläder på oss. Folk är för stressade, men vi vill också kunna komma hem till våra nära och kära, säger han.

Mer läsning