Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blivande cirkusartister på Sundsvalls teater

/
  • Många barn ville testa på olika cirkuskonster. Daniel Oja från Nordcirkus visar hur man jonglerar med ringar.
  • Med lite hjälp av Sara Oja vågade Isabelle Fjellstad stå på trapetsen.
  • Att gå på lina var populärt. Elin Lundqvist och Desireé Eriksson provade.

Jonglera med bollar, klättra i tyg och gå på lina. Det var några av de saker som deltagarna i cirkusskolan på Sundsvalls teater fick prova på.

Annons

Cirkusskolan är en av många aktiviteter som erbjuds i Sundsvall under sportlovet och i går förmiddag var det kring 25 barn som kom till teatern för att lära sig olika konster.

Det är Nordcirkus som håller i arrangemanget. Nordcirkus består av Daniel och Sara Oja, som bor i Edsåsdalen i Jämtland.

– Vi håller på med cirkus, teater och dans i olika former. Förutom cirkusskola gör vi också föreställningar och olika typer av event. Vi är pedagoger och tycker om att lära ut, säger Sara Oja.

Cirkuslektion startade med en rolig uppvärmning i form av korvgubbegumma-leken och Daniel Oja berättade om skolans tre regler; att vara rädd om sakerna och att vara försiktig så att man inte gör illa sig.

– Och att vara snäll, både med sig själv och andra, förklarade han för alla barnen.

Sedan var det dags för en hel del akrobatiska konster, bland annat kullerbyttor.

– Efter det kommer vi att gå på lina, hänga i trapets, klättra i tyg och jonglera med alla möjliga saker, förklarar Sara.

Emilia Bergman, fem år, var bland de yngsta deltagarna. Hon såg bland annat fram emot att lära sig gå på lina. En annan deltagare var Desireé Eriksson. Hon är åtta år och säger att hon kanske vill bli cirkusartist när hon blir stor. Hon övade bland annat på kullerbyttor men hade siktet inställt på en alldeles särskild konstform.

– Jag vill lära mig klättra i tyg.

Mer läsning

Annons