Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blocketbedragare skyller på varandra

I dag möttes Blocketbedragarna i tingsrätten i Sundsvall.
Båda säger att den andre är hjärnan bakom lurendrejerierna och att de har upplåtit sina konton för affärer de trodde var lagliga.

Annons
De har suttit i fängelse tillsammans. Vice chefsåklagare Bertil Månssons teori är att det var den 25-åriga Njurundabon och den tre år yngre Gävlebon lärde känna varandra medan de straffades för sina tidigare brott.
Båda bestrider att de har något att göra med annonserna på internetsajten Blocket.
Ett vittne berättade om hur hon nappat på en annons om en dator åt sin dotter. Datorn för 3500 kronor skulle dels betalas av dottern, dels av föräldrarna. Föräldrarna del skulle bli en födelsedagspresent till flickan.
Eftersom ingen dator levererades efter att pengarna satts in, blev hon både lurad på sina egna pengar och presenten. Det känns mest surt, förklarade mamman under telefonförhöret.
Sammantaget ingår ett 20-tal målsäganden i åtalet, men det finns fler. Anmälare som lurats på mindre än 2500 kronor ingår inte.
De 63 750 kronorna från dem som ska ha lurats har satts in på Njurundabons bankkonton. I olika omgångar har han sedan fört över pengar till Gävlebons konton.

Mer läsning

Annons