Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bojkottar SCA genom protest på Facebook

Facebookgruppen "Rädda Petersvik undan rivning" uppmanade sina medlemmar att gemensamt försöka sänka betyget på SCA:s facebooksida. Planen lyckades och betyget sänktes, men SCA tog bort funktionen eftersom de ansåg att den missbrukades.

Annons

Den 16 juni la facebookgruppen "Rädda Petersvik undan rivning" fram ett förslag till sina medlemmar som innebar att de gemensamt skulle sänka betyget på SCA:s facebooksida genom att lämna ett lågt betyg via recensionsfunktionen. Planen lyckades och betyget sänktes från 4,7 till 3,9 på mycket kort tid. Nu har SCA tagit bort funktionen, men protesterna fortsätter.

– Hundratals personer har protesterat med e-brev direkt till SCA:s vd Magnus Groth, men endast standardsvar från Sundsvalls informationschef Björn Lyngfelt har inkommit. Därför gjorde vi en mild protest på Facebook för att uppmärksamma SCA:s koncernledning på att det finns en stark opinion för att bevara den sista oexploaterade strandremsan i Sundsvallsfjärden. Förhoppningsvis tar SCA sina konsumenter på allvar, istället för att bara släcka ner en öppen diskussion. Vi tycker dock inte det är läge att uppmana till en aktiv köpbojkott mot SCA:s produkter, utan vi ser det som mer meningsfullt att skapa en modern och öppen dialog med SCA:s ledning, säger Nils Johan Tjärnlund, förespråkare för Petersvik.

Efter att SCA tagit bort möjligheten att recensera sidan så svarade gruppen "Rädda Petersvik undan rivning" med ett inlägg där de ger som förslag att fortsätta protesterna direkt på SCA:s sida.

Björn Lyngfelt, informationschef på SCA menar dock att detta varken påverkar deras verksamhet eller deras beslut kring Petersvik.

– Den här demonstrationen som skett på vår facebooksida påverkar inte oss alls skulle jag säga. Det här är en grupp som på många olika sätt opponerat sig mot SCA i den här frågan, även om mycket av projektet drivs av Sundsvalls Kommun. Beslutet kring Petersvik har flera gånger överklagats och har bland annat kommit upp till regeringen tre gånger. Samtliga gånger har instanserna kommit fram till att en utvecklad transport och infrastruktur är viktigare än enskilda fastigheter, säger Björn Lyngfelt.

– Vi tog bort funktionen att recensera vår sida därför att ändamålet missbrukades. Det är inte meningen att den ska användas i proteständamål, utan det är en funktion som ska betygsätta vår verksamhet och facebooksidans uppbyggnad. Jag anser att det är betydligt enklare att framföra sina åsikter genom att ta kontakt med oss på andra sätt och hittills har alla som har framfört sina synpunkter till oss har fått svar, säger Lyngfelt.

Mer läsning

Annons