Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bönder i stan

/

Så var det återigen dags för Bondens marknad. Den fjärde i ordningen för Sundsvalls del. I stenhård konkurrens med Selångers marknad.

Annons
Det började i USA och England. Där blev jordbruken så stora att bönderna själva tyckte att de förlorade kontakten med konsumenterna. Därför ordnade de med små marknader inne i städerna, där de sålde en del av sina produkter.
För tio år sedan gjorde bönder i Stockholmstrakten samma sak och satte upp stånd längs Katarina Bangata på Söder.
Och för fyra år sedan var det Sundsvalls tur - och traditionen verkar hålla i sig. 13 välsnickrade stånd bildade en liten marknadsgata på Stora Torget och där kunde man bland annat handla nyupptagen potatis, getost, honung, färska blåbär, nykokt lingonsylt och thailändska grödor.
Man måste inte vara bonde för att få vara med, men man ska höra till landsbygden och drivs av en företagaranda, säger Kerstin Vesterlund, projektledare för Regional mat.

Mer läsning

Annons