Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bordellmamman" dömd i hovrätten

Hovrätten fastställde på onsdagen koppleridomen mot \"Bordellmamman\", som avslöjades efter artiklar i ST i fjol. Däremot friades den 43-årige Njurundabon –hovrätten tror inte han begrep att han betalade för sex.

Annons
Tio månaders fängelse blev påföljden för den nu 40-åriga kvinnan. Hovrätten delar tingsrättens uppfattning, och anser det bevisat att hon agerat bordellmamma åt två thailändska prostituerade som vistades i Sundsvall på turistvisum.
Enligt domen har hon låtit kvinnorna använda hennes lägenhet som bordell, men insatta har även per telefon kunnat beställa kvinnor till olika platser för sexmöten mot betalning. Sådana kontakter har bland annat förmedlats på kasinot.
Polisutredningen har visat att \"bordellmamman\" själv kapade åt sig hälften av de prostituerades intäkter, och rätten tror inte på hennes förklaringar att de beslagtagna pengarna härstammar från en pokervinst.
Detta första koppleriärende i Norrland är resultatet av ett ST-avslöjande. Via ett riggat sexköp avslöjade sig en Sundsvallsbo sig som hallick, och har redan avtjänat 1,5 års fängelse för koppleri. Förutom \"bordellmammans\" thailändska kvinnor förmedlade han även sexkunder till mycket unga Sundsvallsflickor som satt fast i heroinberoende.
En affärsresande från Umeå har lagförts för sexköp, och en 43-årig Njurundabo dömdes i tingsrätten sedan han skriftligen erkänt sexköp. Men i hovrätten menade han att han egentligen försökt inleda en seriös relation med en av de prostituerade.
Trots att 43-åringen medger att han haft sex med henne, och givit henne pengar och presenter, anser hovrätten det inte bevisat att han betalade just för sex eller att han själv insåg att det handlade om sexköp.

Mer läsning

Annons