Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Början till en valplattform

/
  • Broderlig trivsel präglade alliansledarnas presentation av grunden till den gemensamma plattformen.

Inom sex områden presenterade alliansen, m, fp, c, kd och mp, de första trevande stegen till en gemensam valplattform i går. Valfrihet och mångfald kom igen i många stycken. Men E4:s dragning hade man inte nått enighet kring.

Annons
Orsaken till den här rapporten är att vi ska ta makten i kommunen, inledde centerns Reinhold Hellgren.
Arbetsgrupper har arbetat sedan februari med rapporterna som rör sociala frågor, tillväxt, skola och utbildning, trygghet, miljö- och livsmiljö och infrastruktur. En kulturrapport ska presenteras senare.
Satsning på pedagogiken, bevarande av landsbygdsskolorna och skriftliga omdömen till eleverna från årskurs ett rymdes inom skolområdet. Som för övrigt fått ett mycket högt mål, Sundsvall ska ha Sveriges bästa skola.
Fullt så ambitiösa var inte alliansen i övriga frågor. Och mycket kändes igen som politiskt allmängods, som järnvägstunnel, E14 till Matfors, en tryggare miljö, utveckling av inre hamnen och gästhamn.
För att främja utvecklingen vill gruppen se ett innovationscentrum i Åkroken där forskning, näringsliv och innovatörer ska få en mötesplats.
En kraftig markering har gjorts inom det sociala för förstärkning och förbättring av förtroendet för hemtjänsten. Bland annat genom inrättandet av en kvalitetssäkrartjänst.
Det kan verka lätt att säga efter skandalerna men vi var överens om det långt innan, sade ledaren för socialas arbetsgrupp, Eva Lohman, m.
Från fullmäktigegruppen kom sedan frågor om vart viktiga områden som mångfald och arbete tagit vägen. Den manliga ledarkvintetten, som betonade den broderliga trivsel de kände i varandras sällskap, lugnade med att det ska komma mera innan valet.

Mer läsning

Annons