Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boulecup i Njurunda

Njurunda Bouleveteraner arrangerade Siljalinne cup på lördag. Plats: fotbollsplanen vid Njurunda ishall.
Föreningen har 40 medlemmar och är synnerligen aktiva sådana.

Annons
Det var totalt 47 lag och 94 deltagare som gjorde upp om segern. Det är för sjunde året i rad som cupen anordnats och deltagarantalet växer för varje år, säger Torstan Norberg som för dagen fick agera domare.
Svenska Bouleförbundet (SBF) bildades 1977 och har sedan dess haft en stadig tillväxt av både medlemmar och klubbar. Förbundet leds av en förbundsstyrelse. Idag finns det drygt 7 000 licenserade medlemmar. Antalet klubbar är ungefär 300. Klubbarna finns i hela landet.
Boule är mycket större än vad gemene man vet. Det är en billig sport som inte kraver extra utrustning. Vi har kul och i träffar nya vänner när vi är ute och tävlar, säger Arne Vikström från Njurunda Veteranerna.
Svenska Bouleförbundets seriesystem är uppdelat i förbundsserier och distriktsserier. Förbundsserierna administreras av SBF centralt och distriktsserierna av respektive distrikt.
Förbundserier är elitserien och division 1 i öppen klass, veteranallsvenskan samt elitserien och division 1 i juniorklass.
Njurunda Bouleveteraner har 85 medlemmar och storebror Sundsvall stoltserar med 400 registrerade spelare, säger Torsten Norberg.
Till lördagens cup deltog lag från Mora, Sollefteå, Härnösand, Sundsall, Timrå och Ärlansbro.

Mer läsning

Annons