Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra flyt i trafiken — trots omledningen

/
  • Vid påfarten till E 4 norrut vid trafikplats Birsta fick söder- och norrgående trafik samsas om ett körfält.
  • Många bilar längs vägen, men trafiken flöt på bra ändå.
  • Under rusningstid blev det lite köer men annars var det inga problem med omledningen av E 4.
  • Många bilar längs vägen, men trafiken flöt på bra ändå.
  • Under rusningstid blev det lite köer men annars var det inga problem med omledningen av E 4.

Trafikomledningen av E 4 fick sin första riktiga prövning i går när alla skulle till och från arbetet. Men det förväntade kaoset uteblev och trafiken flöt fint.

Annons
Den största trafikomledningen i regionens historia har hittills gått problemfritt. Lite köer har det naturligtvis blivit under rusningstrafiken men annars är det inga problem som uppstått.
Det har gått jättebra. Jag har pratat med polisen också och det har inte varit några som helst problem, säger Mats Lögdahl, projektledare på Vägverket Region Mitt.
Avstängningen gör att trafiken på E 4 dirigeras om via Johannedalsvägen och Ljustavägen mellan Bydalen och Birsta. De trafikljus som monterats upp vid vägen in till Tunadalshamnen gör att det blir några småstopp men trots det fungerar allt bra.
Vid utfarten från Gärdehallen, där det pågår en sommarhockeyskola från morgon till kväll, var det lite krångligt under den värsta rusningen. Så väntetiden för de som skulle ut på Johannedalsvägen kunde i bland bli lite lång.
Vid Klökanvägen pågår arbetet med att ta bort den gamla bron dygnet runt. Sedan ska den nya, bredare bron, med hjälp av domkrafter och hydraulik lanseras in på plats.
Det jobbet går också jättefint och vi planerar att lansera in bron fredag eller lördag, säger Mats Lögdahl.
Om det arbetet flyter på lika bra som trafiken så kanske det går att öppna E 4 tidigare än beräknat. Men som det är nu så är det planerat att avstängningen ska vara fram till den 26 augusti klockan 18.00.

Mer läsning

Annons