Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand och inbrott vid behandlingscentrum

Tidigt på måndagsmorgonen började det brinna i ett förråd intill Sundsvalls behandlingscentrums lokaler. Vid polisens utryckning upptäcktes även ett misstänkt inbrott.

Annons

Larmet till SOS kom klockan fyra på måndagsmorgonen.

Polisen och räddningstjänsten ryckte ut till platsen.

Polisen var först på plats och upptäckte då ett misstänkt inbrott i behandlingscentrumets lokaler då en ruta var krossad på byggnaden.

– Jag gissar på att någon först har brutit sig in i den stora huvudbyggnaden och sedan även i den fristående byggnaden, förrådet, som brann, då vi hittade diverse saker utspridda på gatan vid branden, till exempel bollkit, säger Martin Södervall, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Den brinnande byggnaden ska enligt inre befäl på räddningstjänsten ha varit en fristående byggnad som troligtvis används som förråd. Byggnaden var enligt uppgift 50–60 kvadratmeter stor och var övertänd när räddningstjänsten kom fram.

– Den kommer att bli totalt nedbrunnen innan vi är klara, säger Örjan Stenlund, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad, som berättade att styrkorna fortfarande var på plats en timme efter larmet.

Branden ska inte ha spridit sig till huvudbyggnaden men värmen från lågorna ska enligt räddningstjänsten ha krossat rutor på lokalerna.

Enligt räddningstjänsten ska en förbipasserande lastbilschaufför ha sett lågorna och larmat.

Polisen kommer att skriva en anmälan om skadegörelse genom brand som inbrott.

I nuläget finns det ingen misstänkt för brotten.

Mer läsning

Annons