Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bränsle i utbyte mot knark

/

I en hel månad kan polisen ha betalat den 29-årige Sundsvallsbons narkotikamissbruk.
Förutsättningen var ett stulet bensinkort – resten en ren bytesaffär där knark byttes mot bränsle.
Teorin lanseras i ett förhör med 29-åringen som nu har åtalats för att ha tjuvtankat för över 100 000 kronor på polisens bekostnad.

Annons
Det var i slutet av januari som det uppdagades att ett av polismyndighetens bensinkort varit på drift i Sundsvalls kriminella värld.
Kortet försvann ur en polisbil på nyårsdagen och 29-åringen har erkänt att det var han som stal det.
Tillfället gavs när han lämnades ensam i bilen. Poliserna som fanns på plats var upptagna med ett telefonsamtal. Kortet låg i handskfacket med koden skriven på den plastficka där det förvarades.
Men det var först när jag kom hem som jag förstod vad det var för kort jag kommit över, uppger 29-åringen i ett av förhören.
Mellan den 2 januari och 31 januari användes bensinkortet i genomsnitt fem gånger om dagen. Notan landade på 106 716 kronor. Pengar som polisen kräver i ersättning och som 29-åringen kan bli skyldig om han fälls för bedrägeri.
I förhören som polis från narkotikaroteln hållit med honom bringas däremot ingen direkt klarhet i hur kortet använts. Att flera personer är inblandade verkar klarlagt. Men teorin om att bränslet kan ha bytts mot narkotika är obesvarad. 29-åringen är undanglidande. På en direkt fråga om han fått droger i ersättning säger han att han inte vill svara. Genomgående i förhören skyller han också minnesluckor på att han var påtänd.

Mer läsning

Annons