Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bredbands-TV till Ånge, Timrå och Sundsvall

Nu kan 1000 villaägare i Sundsvall, Timrå och Ånge titta på bredbands-TV. Canal Digital har tecknat avtal med ServaNet om leverans av bredbands-TV i stadsnätet. Det betyder fler kanaler och möjlighet att se favoritfilmen när som helst på dygnet.

Annons
- Tittaren är inte bunden till TV-tablån på samma sätt som tidigare, berättar Göran Hamlund, verksamhetsansvarig på ServaNet. Man kan spola och pausa när som helst.
Först ut är villaägarna, som kan beställa bredbands-TV direkt.
- De senaste två somrarna har vi anslutit närmare 1000 villaägare till vårt fibernät, berättar Bengt Forslund, informationsansvarig på ServaNet.
- Under 2006 kommer flerfamiljshusen också att kunna beställa bredbands-TV. Det innebär mellan 2000 och 3000 hushåll till, säger han.

Först med bredbands-TV
CanalDigital var först i Sverige med att lansera bredbands-TV för ett år sedan.
Utbudet består av olika kanalpaket, ungefär som via parabol och satellitmottagare.
Ett familjepaket med de 38 vanligaste kanalerna och/eller ett filmpaket i olika kombinationer.
Men också säsongskortet med fotboll och ishockey.
- Den stora skillnaden är tjänsten On Demand, där tittaren själv kan styra sitt tittande genom att beställa en film till ett visst klockslag, och sedan spola och pausa som man vill.
- Till en början blir det mest filmer, men så småningom alla sorters program, inklusive nyheter. Tittaren kommer att kunna komponer en helt egen TV-kväll, säger Bengt Forslund.
Förutom Sundsvall har Canal Digital nu slutit avtal med Gävle, Östersund, Uppsala, Ronneby och Östhammar.

Mer läsning

Annons