Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröder i bråk med polisen

På måndagskvällen attackerade 28-åringen två poliser.
I går anhölls hans lillebror – misstänkt för exakt samma sak.

Annons

I måndags kväll kallades polis till en adress i Sundsvall där en påverkad man smög omkring bland bilarna på parkeringen. När patrullen konfronterade mannen blev han plötsligt helt vild och fullt slagsmål utbröt. Den ena polisen träffades av flera slag i ansiktet, och en civilperson fick komma till undsättning.

28-åringen omhändertogs och fick tillbringa natten på polisstationen. Han släpptes i går morse.

Några timmar senare ringde mannens lillebror till polisen. Han sade att 28-åringen mådde dåligt och behövde hjälp. En patrull skickades ut för att skjutsa mannen till akutpsyk. När poliserna skulle hjälpa mannen in i bilen, blev plötsligt brodern rasande. Han grabbade tag i en pall och slog sönder en glasruta, vilket resulterade i att poliserna fick glassplitter över sig.

Ytterligare en patrull larmades till platsen. Då beväpnade sig brodern med kniv och stålrör och hotade poliserna. Vid det laget hade 28-åringen kommit på att han inte längre ville ha någon hjälp, och gjorde även han motstånd.

Brodern anhölls misstänkt för våld och hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd, medan 28-åringen – som är misstänkt för exakt samma brott – fördes till akutpsyk.

Mer läsning

Annons