Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bromma flygplats kan läggas ner

/

Den nya rödgröna majoriteten i Stockholm vill lägga ned Bromma flygplats 2022 och i stället bygga bostäder på flygplatsområdet. Stockholms stad kan dock inte ensamt besluta att lägga ned Bromma.(TT)

Annons

Den nya rödgröna majoriteten i Stockholm vill lägga ned Bromma flygplats 2022 och i stället bygga bostäder på flygplatsområdet. Miljöpartiets borgarråd Daniel Helldén säger till Svenska Dagbladet:

– Alla vet att staden behöver mycket bostäder. Vi har kommit överens om att vi senast 2022 vill att Bromma flygplats är nedlagd.

Bromma flygplats har flygförbindelser till 13 orter i landet och motståndarna till en nedläggning av flygplatsen hävdar att tusentals jobb kan gå förlorade på de orterna. Stockholms stad kan dock inte ensamt besluta att lägga ned Bromma.

Den rödgröna majoriteten i Stockholm - bestående av S, MP, V och Fi - gav beskedet vid en pressträff i Stockholm i dag.

I överenskommelsen mellan partierna står det: "Givet att förhandlingarna visar att Bromma flygplats kan avvecklas utan att förutsättningarna för jobb och utveckling i regionen försämras ska staden verka för att området där Bromma flygplats i dag ligger ställs om till stadsutvecklingsområde med bostäder senast 2022".

Men enligt FP-ledaren Jan Björklund äger inte Stockholms stad den frågan själv. Det är en regional fråga, som berör många kommuner. En nedläggning skulle hota över 20 000 jobb, enligt Björklund.

Mer läsning

Annons