Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broplaner glädjer Dingersjöhandlare

/

Ewa Backs planer på att tidigarelägga projektet E4 syd från Stockvik och en högbro över till Skönsberg glädjer handlarna i Dingersjö.

Annons
I går skrev ST om planerna på en högbro som Ewa Back i ett brev framfört till stadsminister Göran Persson. Det innebär att E4: an från Myre till Stockvik kommer att vara kvar i nuvarande sträckning långt bortom 2012.
Ett glädjande besked. Vi har många kunder som svänger av från E4; an och in till värdshuset. Det skulle antagligen vara förödande för vår verksamhet om vägen flyttades, säger Marlene Byström som driver Dingersjö Värdshus.
Ewa Backs förslag är att dela upp projektet i två delar för att få fart på E4 Syd som gått i stå sedan flera år.
Det gäller framför allt att få igång bygget vid Stockvik som har en bedrövlig trafiksitiuation i dag med mycket tung trafik och höga miljöutsläpp, säger kommunalrådet Ewa Back.
Någon finansiering finns inte i dagsläget för E4 Syd och kommunalrådets tanke är att dela upp projektet i två delar.
Jag hoppas på en öppning och kunna få sträcka Stockvik till Skönsberg via en högbro så snart som möjligt, säger Ewa Back.
På Statoil i Dingersjö glädjer man sig åt Backs förslag.
Det känns jättebra om E4:an fick ligga kvar. Om den flyttas skulle vår kundkrets halveras och vi var tvungna att friställa människor, säger förste mannen hos Statoil i Dingersjö Mathias Bylund.

Mer läsning

Annons