Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bushmen förbereder 25:e träffen i Deltat

/
  • En speciell jubileums T-shirt har tagit fram till jubileet. Spana in den lilla firren som simmar i Deltats A-bokstav.

Om knappt två veckor är det dags för jubel i buskarna. Sista helgen denna månad bjuder mc-klubben Bushmen Riders in till den 25:e årgången av Deltaträffen, den största mc-träffen norr om Dalälven och en av de största som en enskild klubb arrangerar överhuvudtaget.

Annons
Det jobbas febrilt av några eldsjälar och frivilliga krafter. Målsättningen är att varje träff ska överträffa fjolårets. Därför håller man på att bygga om klubbstugan, rusta upp köksregionen och göra kiosken tillgänglig för rullstolsburna.
Det är ju faktiskt flera med rullstol som kommer till träffarna. Dom åker trike och har stolarna med i packningen, berättar klubbens ordförande Peter Janulf.
700 övernattande har man haft i snitt de senaste åren. Träffen har sakta men säkert vuxit och samtidigt ställt allt högre krav på den lilla föreningens knappt 40 medlemmar.
Det handlar mycket om logistiken, att maten är bra och inte tar för lång tid för köket att laga och portionera ut.
Sedan något år har man också lagt in frukost för alla i entréavgiften.
Det betyder att man kan serva med gående bord i stora hallen intill klubbhuset. Man undviker köer och alla får en riktigt frukost på valfri tid mellan åtta och tolv.
Tidigare sålde man frukost genom kiosken men det orsakade köer.
Vi höjde med 20 kronor per dygn för frukosten.
officiellt öppnar Deltaträffen fredagen den 29:e klockan 12.
Men norrmännen och många andra kommer tidigare, ibland flera dagar i förväg för att få de tältplatser man vill ha och har haft under flera år.
Ett skådespel i sig lär tältresningen vara, när de grupper som hyrt 20-mannatält av den gamla militärmodellen ska resa sin tillfälliga bostad.
Bara att se dom sätta ihop kaminröret brukar vara underhållande, säger Mats Wiklander, en av styrelseledamöterna i klubben.
Sekreteraren Dan Bylund kan också konstatera att Deltaträffen brukar innebära att klubbens hemsida på webben seglar upp i topp bland mc-klubbarnas hemsidor när bilderna från träffen lagts ut.
För Timrå kommun innebär de årliga träffarna också att Deltat blir ordentligt städat en gång per sommar.
Vi tar hit containrar för de sopor som uppstår under själva träffen, men dessförinnan har vi städat hela området och plockat rätt på allt skrot som vi hittar. Samma sak när träffen är slut, då går vi igenom hela området, inte minst för att plocka in det som glömts kvar, berättar Peter Janulf.
Den 25:e träffen kan komma att slå alla rekord om vädret är hyfsat.
Fast det kan bli bekymmersamt om det kommer 1 000 eller fler. De senaste årens snitt på 700 har egentligen varit lagom och vad vi kan hantera på ett bra sätt, konstaterar Peter Janulf.

Mer läsning

Annons