Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busiga barn brottade ner gladiator

/
  • Man kan inte säga att inte Plexus bjöd på sig själv - det gjorde han med besked. Här brottas han ner av Jonathan Ericsson och Eric Sellstedt.
  • Leo Hagström och Plexus - under en annorlunda föreläsning som hölls i Jaktfalkens lokaler i helgen.
  • En annan stafettgren var att kånka kompis uppochner. Det visade sig vara svårt, och hängde mycket på balans. Här är det Emma Olsson som försöker hålla balansen.
  • Amy Donovan fick klä ut sig till gladiatorernas riktige domare Dagge. Här får hon instruktioner från Plexus om hur det hela ska skötas.
  • Ebba Åslin ger gärnet i stafetten som leddes av gladiatorn Plexus, för att inspirera barnen att röa på sig mer.
  • Dragkampen var populär. Linus Hägglund och Jesper Ekman i förgrunder tar i allt de orkar.

Gladiatorn Plexus, eller Johan Oldenmark som han egentligen heter, har varit i stan i helgen. Under lördagen intog han Jaktfalkens lokaler i Birsta där han stojade och busade med ett fyrtiotal barn. Men mitt i det lekfulla hade han ett allvarligt budskap.

Annons
Vad är det viktigaste nu när vi ska tävla? frågade han barnen innan de fick inta arenan.
Svaret var inte entydligt. Men klart är att det viktigaste inte är att vara stor och stark. Inte heller att vara allra snabbast eller bäst.
Det viktigaste är att man har roligt, svarade ett barn, och Johan höll med. Och allra allra viktigast, enligt Johan, är att vara sig själv.
Genom att växelvis hålla föredrag och leka och ordna tävlingar med barnen hoppas Johan Oldenmark att hans budskap ska gå in. Budskapet som om han själv får sammanfatta det kort är att det är viktigt att vara sig själv. Att våga stå emot och leva ut sin egen personlighet. Något som kräver stort mod i dagens samhälle.
Han talade också till föräldrarna, om vikten av att äta rätt för att orka, och om träning för att må bra.
Gladiatorns föredragsturné omfattade även en föreläsning på Aveny under fredagkvällen och träning med Solens IF på söndagen. Arrangör var företagshälsan, Feelgood. Ett brett spektra med allt från små barn till tråkiga vuxna.
Det är jättekul med barn, de är så spontana och man får gensvar direkt, säger Johan. Jag skulle inte kunna jobba med det här om det inte var kul. Allra bäst är när man får respons i efterhand, som när någon skriver till mig och berättar att han mår bättre nu för att han börjat äta bra fruksot.
Johan fick direkt kontakt med barnen och växlade snabbt mellan allvar och skämt. För det duger inte att svika sitt lag, eller vara osjyst. Om och om igen upprepade han nästan som ett mantra att det är viktigt att vara kompisar. Och att lyssna på den som för tillfället bestämmer. Och under lördagen var det han, Plexus som fick bestämma.

Mer läsning

Annons