Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buskmusik i församlingshemmet

/

... Hallå där Tage Norgren som är med och arrangerar spelmansstämman i Sköns församlingsgård i Sundsbruk på söndag, den 25 januari.

Annons

Vad händer på söndag?

– Då blir det en riktig folkmusiksdag. Det hela börjar med en folkmusikgudstjänst i Sköns kyrka med allspel och underhållning. Bland annat kommer Timrå spelmän att spela ett par melodier medan Folkdansringen Medelpad dansar i mittgången.

– Sedan kommer även ett 20-tal musikelever från Timrås kulturskolas fiolgrupp finnas på plats och Ann-Kristin Färnström kommer att bjuda på folkmusik på orgel. Efter gudstjänsten fortsätter festen med ett buskspel på församlingsgården.

Vad är ett buskspel?

– Det är ett gammalt uttryck för när spelmän träffas och spelar tillsammans. Det går ut på att spelmän samlas i små grupper och spelar spontana låtar tillsammans. På söndag kommer det ta sig form i att spelmännen på plats delar upp sig i små grupper i församlingsgården dit besökarna då kan ansluta sig.

Vilka är välkomna?

– Vem som helst kan komma. Antingen tar man med sig ett eget instrument och faller in i musiken tillsammans med de andra spelmännen, eller så kommer man dit för att lyssna, klappa takten eller dansa. Självklart kommer vi också att servera soppa till alla som vill ha.

Varför gör ni det här?

– Förra året hade vi en spelmansstämma i församlingshemmet i Timrå. Det var väldigt uppskattat och lokalerna var nästan fullsatta. Så nu hoppas vi att vi får lika stor uppslutning i år igen.

Mer läsning

Annons