Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busligan har fått sina domar

/
  • Efter misshandeln sent en natt den 20 april har Tage Eliasson svårt att sova och fru Aina oroar sig för att de ska bli ofredade igen.

Ungdomarna åkte till paret Eliasson i Njurunda för att busa. Det hela urartade med bråk, misshandel och hård ordväxling.
Nu har ungdomarna fått sina domar.

Annons

Det var den 20 april i åt som totalt sex ungdomar planlöst åkte kring i två bilar. Då kommer förslaget upp till diskussion.

– Vi åker hem till Tage Eliasson och busar.

Så blev det.

Två av ungdomarna går fram till paret Eliassons bostad, en villa på Nämndemansvägen i Njurunda, och knackar på.

Då är klockan 02.00 på natten. Då brukar vanligt folk sova som bäst. Så även paret Eliasson som fick ett bryskt uppvaknade.

Det blev bråk.

77-årige Tage Eliasson fick liggande på marken ta emot sparkar och slag. Efter läkarundersökning konstateras fraktur på vänster stortå, revbensfrakturer och krosskador på höger hand, vänster lår och huvudet.

Efter bråket har Tage haft svårt att sova, skräcknatten har satt sina spår hos honom.

De två ungdomarna som skulle "busa" anmälde sig till polisen morgonen efter händelsen.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att de hörda har lämnat olika uppgifter " i väsentliga delar av händelseförloppet".

Både Tage och fru Anita ser och hör dåligt och Tingsrätten menar att de på grund av dessa handikapp kan " det inte uteslutas att de misstagit sig på vissa punkter.

Två ungdomar döms nu för ofredande till böter och den tredje i busligan för misshandel och samhällstjänst. Han ska också betala 15 000 kronor i skadestånd till Tage Eliasson.

Mer läsning

Annons