Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busskort en av Studentkårens utmaningar

/
  • Nu i början är det långsiktiga planer som gäller för vice- och Kårordförande för Studentkåren i Sundsvall Johan Akerö, här till vänster, och Stephen Viklund.

Nytt läsår och ny organisation på Studentkåren i Sundsvall. Många nya studenter ska förses med information och mycket måste planeras. — Just nu är vi inne i en överlämningsperiod, säger Stephen Viklund den nya Kårordföranden.

Annons
Inför det nya läsåret 2005/2006 väntar många uppdrag för Studentkåren i Sundsvall. En första självklar uppgift blir att ta hand om alla nyanlända studenter.
Det är viktigt att de studerande får en bra start på sin utbildning, säger Johan Akerö vice Kårordförande.
Sundsvall valdes 2004 till Sveriges studentvänligaste kommun av tidningen Studentliv. På Studentkåren menar man att kommunen är väldigt måna om att ha ett bra samarbete med studenterna.
Att kunna verka i Sveriges studentvänligaste kommun är ju något vi vill fortsätta med, säger Stephen Viklund.
Ett av tillfällena då kommunen möter studenterna är vid ett årligt återkommande seminarium. Då diskuteras olika frågor och resultatet av dem kan bland annat leda till olika rabatter som studenterna erbjuds.
Ett exempel på det är att tidigare hade studenterna i Sundsvall rabatt på lokala bussresor men när det blev en ny entreprenör på lokaltrafiken i mitten av juni så upphörde det att gälla.
Vi kommer naturligtvis kontakta kommunen angående bussrabatterna och det är något vi kommer att jobba på för att få till igen, säger Stephen Viklund.
Inför den framtida uppgiften kommer Studentkåren under augusti att åka på en tvådagarsutbildning i Stockholm. Det är Sveriges förenade studentkårer (SFS) som arrangerar kursen, där studentkårer från hela landet träffas.
Det är en grundläggande och övergripande kurs som bland annat ska ge klarhet i vad man kan kräva av lärare och studenter, säger Johan Akerö.
Något som de på Studentkåren tycker är väldigt bra eftersom man då får reda på vad som gäller. Efter den nationella utbildningen kommer de även att ha en lokal träff med övriga fyra utbildningsorter inom Mittuniversitetet. Något som sedan kommer att ske en gång i månaden.

Mer läsning

Annons