Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussproblemen ska lösas

/

Telefonerna har gått varma hos Busslink, länstrafiken och Timrå kommun under den senaste tiden. Klagomålen har gällt försenade, uteblivna och överfulla bussar.

Annons
Under år 2004 genomförde länstrafiken en upphandling av all linjetrafik i länet, inklusive skolskjutsar. Den 13 juni tog Busslink över stadstrafiken i Sundsvall och Timrå från Connex, det nya kontraktet gäller för sex år.
Schemaändringar och körtider ställde till problem för Busslink redan från början. Men de verkliga svårigheterna mötte Busslink när skolorna började efter sommarlovet. Skolbarn har hamnat på fel bussar och fått kliva av efter vägen, bussar har uteblivit och elever har tvingats ringa till skolor eller föräldrar för att få hjälp. Förra veckan hölls ett möte mellan representanter för Timrås kommunledning, Busslink och länstrafiken där man bland annat diskuterade ett åtgärdspaket.
Kvaliteten har inte varit bra, det vet vi. Det är bara att konstatera att det varit fel och brister men vi jobbar på att det ska bli bättre. Jag har personal ute som åker de linjer som fått mest kritik för att se var bristerna är och hur man ska åtgärda det, säger länstrafikens vd Christine Högberg.
Hon menar att trafiken ska fungera och att en del blivit bättre även om det fortfarande är för mycket problem för att det ska vara acceptabelt.

Mer läsning

Annons