Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busstrafik till sjukhuset kritiseras

Bussen tar längre tid. Den är också dåligt skyltad, uteblir ibland och är fullsatt. Personalen vid Sundsvalls sjukhus är irriterad över den nya turlistan mellan Härnösand och Sundsvall.

Annons
Upprörda chefer och medarbetare har varit i kontakt med sjukhusdirektören i Sundsvall, Rolf Forsström, om situationen med bussarna.
Han har skrivit ett brev till Länstrafikens vd, Christine Högberg. Där kritiserar han den nya turlista som gäller för trafiken från i mitten av juni.
Tiderna för turerna har förlängts med 30 minuter eftersom bussen nu åker direkt till Navet, utan att stanna vid sjukhuset.
Dessutom konstaterar Forsström att bussen uteblivit och att vissa turer varit fullsatta eller skyltats felaktigt.
Sjukhusdirektören beskriver situtationen som oacceptabel. Enligt honom har det gått så långt att vissa av medarbetarna börjat pendla med bil i stället för att ta bussen.
Christine Högberg hänvisar till de problem som funnits i samband med vägomläggningen i Birsta.
Hon pekar också på det schemasystem som Busslink har för sina chaufförer inte fungerar bra ännu. Schemat fanns inte tidigare när Bohmans buss ansvarade för linjen.
Förutom det har hon svårt att förstå kritiken.
Vi har jobbat fram den här turlistan tillsammans med representanter för Sundsvalls sjukhus där vi försökt skräddarsy trafiken, säger hon.
Hon poängterar också att det finns andra pendlare, som jobbar på kommunerna, länsstyrelsen och vägverket, som inte velat svänga in på sjukhuset.
När landstinget beslutade att lägga ner sjukhuset i Härnösand satsades extra pengar för att förbättra busstrafiken till och från Sundsvall.
Nu fortsätter vi att analysera bristerna. Det kan även bli aktuellt med förändringar i turlistan, säger Christine Högberg.

Mer läsning

Annons