Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butikschef åtalad för förskingring

En butikschef för en klädaffär i Birsta har åtalats för förskingring. Kvinnan säger i förhör att hon aldrig velat skada butiken och att hon såg företaget som sin familj.

Annons
Kvinnan hade arbetat över tio år i butiken, de senare åren som ansvarig för budget och redovisning. Trots hennes långa anställning rör åtalet bara en tidsperiod på två månader under 2002. Under den tiden har hon på olika sätt vid sex tillfällen försett sig själv på butikens bekostnad, beloppet som åtalet omfattar är 6 396 kronor.
Olika inköp har butiken fått bekosta, bland annat sexleksaker för nästan 1 500 kronor. Kvinnan hävdar att de var avsedda för en personalfest, någon sådan fick dock aldrig de anställda ta del av. Även andra varor har butiken fått betala, kvinnan har i förhör sagt att inköpen var avsedda för affären men den typen av upphandling ska skötas av uppköpare konstaterar åklagaren.
Vidare åtalas hon för att presentkort lösts in fastän de aldrig sålts av affären, att hon fått kläder och gardiner uppsydda och reklamerat närståendes kläder men varorna har sedan inte funnits i affären. Hennes dotter fick också lön för en period när hon inte arbetat där.
En extra inkomstkälla var en gungleksak som kvinnan tömde på pengar. Bensinkvitton ska hon ha kvittat mot kontanter i stället för att skriva reseräkningar. Tomkartonger från datavaror och video påträffades i affären liksom ospecifiserade kvitton från en firma där hennes dåvarande sambo arbetade.
I kvinnans bostad hittades också gods som hörde till butiken som hon enligt egen uppgift tagit hem för att tvätta.

Mer läsning

Annons