Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Calle kan spänna hem VM-titeln

/

Som 17-åring var Calle Bolund en lovande hockeytalang.
En lårskada satte dock stopp för karriären.
På lördag gör han upp om VM-titeln i Classic bodybuilding i Mexiko.

Annons

Läkaren sade för fyra år sedan att fortsatt hockeyspelande eller hårdare idrottande på högre nivå inte var att tänka på. Men tävlingsskallen tog över.

– Jag slängde kryckorna och stack till gymmet, säger Calle Bolund..

Det var där han blev upptäckt av en av Sveriges genom tiderna bästa bodybuilder, Anders Graneheim, som såg en potential och tipsade honom att ställa upp i en bodybuilding-tävling.

– Bara tanken på att ställa sig på scen i stringkalsonger och oljig kropp kändes fel, säger Calle som i dag är glad att han ändrade åsikt.

För bara några veckor sedan blev han svensk juniormästare och dagen efter mästerskapstiteln kom ett meddelande om att han var uttagen till landslaget och VM i Mexiko.

– Det kändes helt overkligt och jag samlade familjen innan jag öppnade mejlet, säger Calle.

Efter en stunds funderande och överläggningar med familjen bestämde han sig för att tacka ja till landslagsplatsen och på tisdag flyger han med Team Sweden till Mexiko.

– Jag vet inget om motståndet men jag ska göra mitt allra bästa för att ta mig till final och självklart går jag in för att vinna. Jag är så fantastiskt tacksam över allt stöd jag får från min familj och min coach Mattias Öhlén.

Vad längtar du efter just nu?

– Att få äta vanlig husmanskost, vitt bröd med pålägg, kunna ta en fika på stan med kompisar och pannkakor, säger Calle Bolund.

Mer läsning

Annons