Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cancersjuka vill ha mer ekonomiskt stöd

Närmare 67 000 kronor årligen kan det kosta att vara bröstcancerpatient i Västernorrland. Det gör vårt län till ett av de dyrare för drabbade kvinnor. Det menar i alla fall Bröstcancerföreningen i länet och vill att landstinget gör något åt orättvisan.

Annons
Olika dyrt beroende på vilket landsting du hör till. Så ser det ut för bröstcancerpatienter i dag. Enligt en kartläggning av Bröstcancerföreningarnas Länsförbund i Västernorrland är just vårt landsting ett av de dyraste för dessa patienter. I morgon lördag, på Internationella Bröstcancerdagen, kräver föreningen bättre stöd för drabbade.
I ett brev vill föreningen göra landstingsrådet Ewa Söderberg uppmärksam på vilka extra kostnader som drabbar kvinnor med bröstcancer. Föreningen räknar upp extra kostnader för en summa av närmare 67 000 kronor per år. Där nämns läkemedel och vårdkostnader upp till högkostnadsskyddet men också kostnader för hjälpmedel så som peruk, perukschampo och ärmstrumpa något som är gratis på andra håll i landet.
\"De som tappar håret på grund av behandlingar måste betala flera tusen kronor för en peruk. I till exempel Västerbotten är peruker i sådana situationer gratis\", skriver föreningen i sitt brev.

Mer läsning

Annons