Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carolina och Susanna är lika som bär

/
  • Enäggstvillingarna Carolina och Susanna Murberg är lika som bär. De enda som kan se skillnaden dem emellan är mamma och pappa samt någon kompis.

De bor i Mjösund. Enäggstvillingarna Carolina och Susanna Murberg, 20 år. Båda har fortfarande samma intressen, träna dansgymnastiken aerobics och träffa kompisar. Men enäggstvillingar är bara lika i början. Miljöpåverkan gör att deras identiska gener beter sig allt mer olika ju äldre de blir.

Annons
Vi bor fortfarande kvar i Mjösund hos våra föräldrar så någon miljöförändring har vi inte varit med om ännu, sägar Susanna Murberg.
Båda arbetar i kassan på ortens mataffär. Det uppstår med all sannolikhet att många kunder tror att de fått dubbelseende när båda arbetar samtidigt.
Vi har aldrig utnyttjad vår likhet. Man kan ju tänka sig att vi i skolan skulle kunna göra en del hyss som eventuellt tagit många komiska vägar, men det har vi aldrig gjort säger Susanna och ser trovärdig ut.
Det är inte bara positivt med att vara tvilling. Om den ene av enäggstvillingar har mardrömmar, är chansen stor att den andre också har det.
Ökar eller minskar antal tvillingfödslar? Den senaste statistiken från SCB (Statistiska Centralbyrån) visar att antalet födslar i Sverige ökar år för år. Procentuellt har tvillingfödslar ökat markant. Från två procent 1989 till 3,2 procent 2001. Flest födda tvillingpar var året 1993.

Mer läsning

Annons