Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Casiopeija i Sundsvall med i den nordiska toppen

/
  • Christina Eriksson, tvåa från vänster, tillsammans med sin personal.

Hallå där Christina Eriksson, restaurangchef på Casiopeija på Casino Cosmopol, som finns med som en av de 250 bästa restaurangerna i Norden i guiden White guide Nordic.

Annons

Hur känns det?

– Det känns fantastiskt. Vi är ensamma i Sundsvall och bara 84 restauranger i Sverige finns med. Vi har varit med i den vanliga White guide i tio år och nu har det kommit en nordisk upplaga.

Vad betyder det här för kasinot och Sundsvall?

– Jag tror att det betyder jättemycket för Sundsvall, att vi är med i toppen. Det är viktigt att Sundsvall finns med på den gastronomiska kartan.

Vad är receptet bakom, tror du?

– Att vi har en fantastisk personal som alltid är engagerad, mat i toppklass och otrolig service. Vi har hållit på så många år och ökat några poäng i White guide varje år. Nu har vi en hög, jämn nivå.

Hur går det till när man blir bedömd?

– De kommer hit och äter och vi vet inte ens efteråt att de varit här. Vi får bara läsa recensionerna när boken kommit ut. Det är otroligt spännande.

Märker ni att det kommer fler turister när ni finns med i guiderna?

– Det ger åtminstone en viss tyngd åt restaurangen. Kasinot i sig är ju en turistattraktion, men vi samarbetar också mycket med hotellen i stan.

Hur ska ni fira utnämningen?

– Vi kommer att fira längre fram med en inspirationsresa till Hernö gin. Vi hittar inspiration i närområdet.

Mer läsning

Annons