Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet i Medelpad vi ha folkomröstning om ny konstitution

Medelpads distrikt av centerpartiet anser att svenskarna bör få rösta om en ny konstitution för EU. Vid distriktstämman i helgen debatterades även kvinnors hälsa och distriktet fick en ny ordförande, Birgitta Sellén.

Annons
Medelpadsdistriktet anser att det är en demokratisk nödvändighet att även Sveriges medborgare får möjlighet att säga sin åsikt om konstitutionen i en folkomröstning.
Centerkvinnorna är oroliga för de höga sjukskrivningstalen för kvinnorna. Vid årskiftet var 5256 kvinnor och 2876 män i Västernorrlands län sjukskrivna.
1892 kvinnor har varit sjukskrivna mellan ett och tre år.
Det är slöseri med mänskliga resurser att så många kvinnor går sjukskrivna. Centerkvinnorna vill ge kvinnor större inflytande över sin arbetssituation. Det leder till färre sjukskrivningar. Vi vill också ha en vård där kvinnor och män får vård, rehabilitering och mediciner på lika villkor. Detta skulle innebära livskvalitet, trygghet och bättre hälsa för tusentals människor, något som ger en stor vinst för samhället, skriver Medelpads Centerkvinnor i ett pressmeddelande.
Lars-Erik Nordin, som varit ordförande för distriktet i tio år, avgick vid stämman.
Till ny ordförande för distriktet valdes riksdagsledamoten Birgitta Sellén och till vice ordförande valdes Anette Duarte Martins.
Styrelsen fick följande ordinarie ledamöter: Mats Lindblad, Attmar,
Björn Hallström, Skön, Björn Andersson, Ljustorp, Marie Johansson, Torp, Birgitta Elvén-Wistrand, Torp, Marie Holm, Hässjö och Göran Söderblom, Indal.
Suppleanter är Urban Berglund, Sundsvall, Yvonne Flodén, Njurunda,
Mats Mehlin, Liden, Annelie Leman-Hamrin, Tuna, Nicklas Edén, Ljustorp, Thomas Persson, Njurunda, Britta Påhlsson, Borgsjö och Roland Hultman, Holm.

Mer läsning

Annons