Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkus vid dagis när elefanten kom på besök

På fredagen hade barnen i dagisbyn cirkus på armlängds avstånd, när den stora elefanten från Cirkus Maximum uppehöll sig alldeles utanför staketet och mumsade på nyutslagna björkar och sälgsly. En bit bort på bågskyttarnas gräsmatta gick hästar, kameler, åsnor och lamadjur omkring i sina tillfälliga hagar.

Annons
Elefanter säg ju ha ett gott minne som leder dom tillbaka till favoritplatser, där betet är gott. Den gick lika lös och ledig förra gången cirkusen var i byn, och även då valde den skogsridån kring Dagisbyn till ungarnas storögda förtjusning. En av fröknarna minns det så väl, för elefanten gick intill staketet, sträckte ut snabeln och drog mössan av ett av barnen.
Så visst var det med respekt som barnen sträckte fram sina små nävar med nyrepat gräs, men chansen att få klappa en kamel eller den stora elefanten, blev en oövervinnerlig frestelse för flera.
Cirkus Maximum gör ett kort uppehåll i Timrå den här gången. En föreställning för allmänheten, ytterligare en som är abonnerad. Sedan drar den stora karavanen vidare norrut, 87 personer från tolv länder i 52 lastbilar, med allt som detta samhälle i miniatyr för med sig.
Årets program innehåller alla de delar som en traditionell cirkus ska ha, clowner och djur, trapetsekvilibrister, lindansare och jonglörer, glitter och galanta kostymer.

Mer läsning

Annons