Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

CSN-flyttningar oroar m

Annons
Riksdagsledamoten Bertil Kjellberg, m, är oroad över att CSN:s beslut att omlokalisera verksamhet till Visby och Kalmar kommer att slå mot Sundsvall. Det rör sig om 45 tjänster som ska flyttas. I går ställde han frågan till ministern för vuxnas lärande, Lena Hallengren, om hon kunde ge något tydligt besked.
Jag har svårt att sitta tyst och se på när socialdemokraterna straffar Sundsvall för det försvarsbeslut som man kom överens om med vänsterkartellen. Sundsvall behöver inte färre jobb utan fler, säger Bertil Kjellberg.
Men Björn Mårtensson, generaldirektör på CSN, kan i dag inte säga varifrån alla tjänster kommer att flyttas. Klart är bara att 25 av dem tas från Stockholm.
Vi håller på med en intern analys som kommer att presenteras på måndag. Det är dessutom ingen panik utan vi har tre år och sju månader på oss innan allt ska vara genomfört. 20 tjänster under den tiden är inte märkbart eftersom det blir naturliga avgångar under den tiden och det hinner hända så mycket annat under den tiden, säger Björn Mårtensson.

Mer läsning

Annons