Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Curres växer så det knakar

/
  • Curres har försvunnit. Men snart kommer det tillbaka, och det rejält. I slutet av februari ska drygt 30 personer kunna sitta inne i det nya gatuköket och äta.

Curres gatukök har jämnats med marken.
Men det är ingen fara å färde för hamburgersugna flanörer, om ett par månader står korvmojen där igen - i ny skepnad.

Annons
Förvånade Sundsvallsbor gick i går förbi vid Rådhusgatan och Skolhusallén, utan att se gatuköket som funnits där i snart 34 år.
Allt har gått så snabbt, tanken var att vi skulle börja till sommaren, men så rev vi i går (läs måndag) istället. Lånet beviljades per telefon och allt har gått i rasande fart så vi har inte fått upp några skyltar om vad vi håller på med än, säger ägaren Thomas Akander.
Byggnadslovet var redan klart och byggaren hade lite att göra, så det blev inget av med väntan.
Börjar vi nu hinner de gjuta plattan innan marken fryser, säger Thomas Akander.
I helgen var byggnaden nio meter, om tre månader kommer den istället att vara 17 och dessutom lite bredare. Teglet ska vara av samma modell som det på Hedbergska skolan och GA-kyrkan, och taket måste vara svart.
Fram till i måndags fanns sex sittplatser i grillköket, tre av dem innebar barhäng. I slutet av februari kommer 32-36 sittplatser att rymmas i nya Curres, och två tre personer behöver anställas för att den större verksamheten ska fungera.
Jag kom till en punkt när jag fick välja mellan att sälja eller satsa för fullt. Jag valde att satsa för fullt, säger Thomas Akander.
Vid årsskiftet börjar dessutom nya regler gälla i livsmedelslagen, så alternativet till nybygget var att ta ut all inredning och göra om.
Ett nytt Aktiebolag bildades på tisdagen, riktigt vad det ska heta är inte klart. Men arbetsnamnet förblir givetvis Curres. Jenny Granbom, som jobbat i gatuköket, blir hälftenägare.
I uppskattningsvis 12 veckor ska Curres nu bo i barack för att slippa slå igen helt under byggtiden.

Mer läsning

Annons