Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklade för Barncancerfonden

/
  • Hanna Flordal är vanligtvis instruktör på Ego Storgatan, men under Spin of hope peppade hon spinningcyklister på Ego city.
  • Therese Christiansson var med och cyklade för IT-service.
  • Det blev svettigt under passet. Lena Lindberg från Njurunda gymmix passade på att använda handduken när gruppen fick ett par minuters vila.
  • Totalt var 24 cyklar uppbokade. En del företag valde att köpa en cykel för 1 500 kronor, medan andra köpte en så kallad guldcykel för 3 000 kronor.

Spin of hope genomfördes runt om i Sverige på lördagen.
I Sundsvall var Ego och Friskis och svettis arrangörer.
– Vi tycker att det är kul, de som deltar tycker att det är kul och det är en bra grej, säger Niklas Berndt, delägare Ego.

Annons

Friskis och svettis har flera år bakom sig som arrangör. Ego deltog i år för andra gången.

Spin of hope är Sveriges största spinningevent. Företag eller grupper betalar för en cykel och alla pengar går oavkortat till Barncancerfonden. Sedan ska spinningcykeln vara i gång i tolv timmar. Från 07 till 19.

På Ego city hade 24 av totalt 30 cyklar bokats upp av företag. Dubbelt så många som i fjol. Timmarna delades upp i tolv 55-minuterspass, och så fick företagen välja hur många representanter de ville ha under dagen. En del personer körde ett pass – en del körde tre.

– De övriga sex cyklarna är tillgängliga för våra medlemmar som får välja om de vill skänka pengar. Det gör de flesta, säger Niklas Berndt.

Han räknade med att Ego skulle samla in närmare 60 000 kronor under dagen. Ungefär dubbelt så mycket som i fjol.

Barncancerfondens mål var att totalt samla in minst fyra miljoner kronor på Spin of hope. Och det hade man klarat redan på eftermiddagen.

– Det här är en kul och bra grej som vi har tänkt fortsätta med varje år, säger Niklas Berndt.

Läs också: Hopp om rekord för Spin of hope

Mer läsning