Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Däckrazzia i länet

/

I går var det poliskontroll och däckrazzia vid Kusten i Bredsand. Bilister som vinkas in vid poliskontrollen erbjuds då att få sina däck kontrollerade av folk från däckbranschen.

Annons
Syftet med kampanj Däckrazzia är att öka bilisternas kunskaper om mönsterdjupets betydelse för trafiksäkerheten och lufttryckets påverkan på miljön, trafiksäkerheten och privatekonomin.
Jag har ett år gamla sommardäck på bilen, så jag kände mig ganska säker när jag blev invinkad till kontrollen, säger Martin Evertsson från Stockholm.
Razzian genomförs i samverkan mellan Polisen, NTF, Bilprovningen och Däckbranschen.
Däckrazzian genomförs över stora delar av landet. I Västernorrland är det fjärde året i rad vi är ute och kontrollerar bilisternas däckkondition i samband med polisens trafikkontroller, säger Lars Rehnström från NTF Västernorrland.
Risken för vattenplaning är stor på höstens blöta vägar. Däck med mönsterdjup på tre millimeter eller mindre är att betrakta som slitna.
Vid fjolårets razzia i Sörmland framkom det att var tredje bilist hade minst ett slitet däck. Västernorrlänning har en betydligt bättre status på sina däck, varför vet jag inte men det är ett faktum, säger Lars Rehnström.

Mer läsning

Annons