Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig konstruktion fällde planket

Annons
Konstruktionen och underhållet av de skärmplank som omger flera av återvinningstationerna i Timrå håller inte måttet. När vinden friskade i under måndagen välte den spaljé som finns vid Sjösvedjan. Enligt närboende har det skett många gånger tidigare.
För ett år sedan fick kommunen också larm från en småbarnsförälder som bor i närheten. Det hängande planket utgjorde en fara för lekande barn. Men några förstärkningsåtgärder vidtogs inte.
Nu måste vi se över planken och förebygga att något händer, säger Christer Persson, chef för Miljö och byggkontoret i Timrå kommun.
De här skärmarna ritades och snickrades med tillfälligt anställda på arbetsmarknadsenheten. Idag är det Kultur- och teknikförvaltningen som bär ansvaret och jag kommer att kontakta ansvariga där så att de inte bidrar till nedskräpningen och att de står så stadigt att de inte blåser omkull. Man kan också ifrågasätta om de stora skyltar som talar om att det är en återvinningsstation är så lämpliga, om de faller när det blåser, säger Christer Persson.

Mer läsning

Annons