Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåliga handelsytor blir kontor

/
  • Diös retailansvarige Håkan Ruda välkomnar inom kort en ny aktör inom inredning till gallerian.

Sundsvalls citygalleria ska krympa.
Diös jobbar nu för att förvandla husets sämre butiksytor till kontor.

Annons

Det kan bli lösningen för den stora yta som Cervera efterlämnar sig när butiken flyttar till Hirschska huset i november.

– Egentligen passar det ganska bra, eftersom den yta de lämnar passar för kontor, säger Håkan Ruda, retailansvarig på Diös.

Galleria In blev verklighet efter att restaurang O´Learys, vid Olof Palmes Torg, ödelagts i en brand 2005. Fastighetsägaren knöt ihop dåvarande Världshuset och 1891 med ambitionen att skapa Norrlands största citygalleria. Men butiksomsättningen i handelshuset har varit stor - flera butiker har haft svårt att få ruljangs i lokalerna i gallerians många "ödegångar".

Diös har inlett ett stort strategiarbete för att få gallerian på rätt köl igen. Att göra om sämre butiksytor till kontor är en av lösningarna. Så har redan skett bakom Waynes Coffee, som flyttade in i gallerian förra hösten.

– Vi tar helt enkelt de lokaler som fungerat dåligt för handel och gör om till kontor. Vi tajtar till och krymper gallerian och gör oss av med onödiga ytor, säger Håkan Ruda.

Husets kärnverksamhet ska dock även i fortsättningen vara shopping - Diös har ett par etableringar på gång inom kort.

– Vi har ju vetat om att vi tappar Cervera ett tag och vi har en liknande verksamhet på gång. Men jag kan inte säga mer än, avtalen är inte klara, säger Håkan Ruda.

Dagbladet har även tidigare berättat att det finns planer på en ny klädbutik som ska sälja några av de märken, t ex Gant och Oscar Jacobson, som lämnade gallerian i slutet av augusti.

Mer läsning

Annons