Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dans med svåra steg

/

Annons
Detta är en berättelse om två unga människor som sliter hårt för att bli bäst på en sak att dansa. Robin Linnér 17, och Freja Bergman, 15 har dansat i många år. Men de har bara tävlat tillsammans i ett drygt halvår. Ändå har framgångarna inte låtit vänta på sig. De tävlar i 10-dans, en dans som består av två delar: standarddans och latinsk dans. Fem danser inom varje område utgör tillsammans de tio danser som det tävlas i. De latinska danserna är cha cha cha, samba, rumba, jive och paso doble. Standarddanserna är vals, quickstep, tango, slowfoxtrot och wienervals.
Freja och Robin är juniorer och rankad tredje bästa par i Sverige. De tränar fem till sex gånger i veckan och vissa helger åker de till Stockholm och tar privatlektioner. Dansen upptar en stor del av deras liv men i den världen ryms också vänskap, plugg och gemenskap. Kärleken till dansen är stor, men att dansa tillsammans kan vara komplicerat. Det är slitigt och ibland är det svårt att komma överens. Men Freja och Robin har ett gemensamt mål och det övervinner det mesta.
Vi vill verkligen satsa på dansen. Vi dansar för att vi vill dansa och inte för att sporta, säger Robin.
Nu under sommaren är träningstempot lite lugnare än under tävlingssäsongen. De träffas tre till fyra gånger i veckan för att träna.
Det gäller att hålla igång dansen så att man är bättre än de andra paren till hösten, säger Robin.
I september åker de till Norge och tävlar. Går det bra där kan det bli tal om att åka på de stora danstävlingarna i Blackpool till våren.
In med pratminus från Freja!!!!

Mer läsning

Annons