Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Datoriserad tårta

Annons
Ulf Broman, ägare till Prinsess Tryck och bagaren Per-Ola Wadin från Bergsjö ligger i startgroparna för en satsning på tårtor med logotyper och bilder.
Affärsidén är att kunder ska få beställa valfria tryck i fyrfärg på tårtor. Med en speciell skrivare överförs motiven på en utkavlad marsipan som sedan läggs över tårtan. Tekniken har funnits i fyra år men nu har det kommit en ny generation maskiner där kvalitén blir betydligt bättre.
Jag har funderat länge på hur vi ska kunna nå ut med idén till butiker och företag, säger Ulf Broman.
Problemet löstes med ett broschyrställ i butikerna där kunderna får fylla i sina önskemål och bifoga fotografier eller firmalogotyper.
Av 20 tillfrågade butiker ställde 19 upp på idén direkt. Det gäller affärer i Sundsvall och norra Hälsingland, säger Ulf Broman.
Tårtorna kommer att kosta mellan 190 kronor till 320 kronor, allt beroende på storlek och antal beställda.
De unika som jag ser det är enkelheten och tillgängligheten. Allt finns i den butik du handlar mat. Logistiken är klar. De nybakade tårtorna kommer med brödbilen på morgonen ut till butikerna, säger Ulf Broman.
Företaget har satt upp som första mål att nå tio tårtor per butik och vecka.
När det funger fullt ut här i närområdet utvidgar vi till andra städer. All orderhantering sker i Myre centrum och kommer att generera nyanställningar, säger Ulf Broman.

Mer läsning

Annons