Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De arrangerar fotbollscup – tre månader efter lagkompisens drunkningsolycka

/
  • Patawee Senghapan, Guy Pakkraphok, Kuchi Sol, Art Arbsuwan och Montree Krasaungthai ska spela fotbollscup under Thaifestivalen till minne av sin drunknade lagkamrat.
  • – Det är mer sport på festivalen än vad vi haft tidigare med tolv lag i fotbollscupen och matcher i thaiboxning, säger arrangören Nicklas Norberg.
  • En minnesbild från TS Thai FC:s Facebook-sida några dagar efter olyckan.

För tre månader sedan drunknade deras lagkamrat efter en träning vid hamnen. Nu ordnar TS Thai FC en fotbollscup under Thaifestivalen.
– Vi ska tänka på honom under cupen, säger lagkompisen Guy Pakkraphok.

Annons

Det var i början av april som killarna i det lokala fotbollslaget TS Thai FC hade samlats på Ungdomsfältet i Sundsvalls hamn för att spela fotboll under eftermiddagen.

I samband med det flög bollen över staketet och hamnade i Sundsvallsfjärden intill. Deras kompis klädde av sig och hoppade ner i det kalla vattnet för att hämta bollen.

– Det var mycket vågor att bollen bara åkte iväg. Det såg inte ut att vara så långt bort från början men det blev bara längre och längre. Han var nära bollen men till slut fick han kramp i vattnet, berättar Art Arbsuwan.

Eftersom vattnet var strömt drogs deras lagkamrat ut från land samtidigt som kompisarna blev vittnen till händelsen. En av killarna försökte sig på ett räddningsförsök men fick ge upp.

– Då fanns det inga livbojar som det gör nu eller något annat som flyter. Vi ringde en ambulans när vi inte kunde rädda honom, säger Art Arbsuwan.

Han som försökte rädda lagkamraten fick föras till sjukhus men klarade sig utan allvarliga skador. Dagen efter fann polisens dykare kroppen på botten, ungefär 40 meter från land.

Efter händelsen kallades en krisgrupp från socialtjänsten in för att ge de andra killarna stöd och möjlighet att prata av sig.

– Vi ska tänka på honom under cupen och vi har tänkt att kanske att fixa en tröja åt honom att ha när vi spelar cupen, säger Guy Pakkraphok.

TS Thai FC har funnits i ungefär ett och ett halvt år och består av 15 killar från Sundsvall och Timrå med thailändsk bakgrund. De har tränat inför cupen som de själva arrangerar, på samma ställe som drunkningsolyckan inträffade.

– Tanken var att vi ville samla ungdomarna och låta dem hålla på med idrott. Vi vill också att folk ska komma till Thaifestivalen så att den blir mer känd, säger Art Arbsuwan.

Cupen spelas på två sjumannaplaner under lördagen och deltar gör tolv lag från olika städer i Sverige plus ett från Trondheim i Norge.

– Killarna ville göra en fotbollscup här i Sundsvall. Det är thailändska lag som kommer plus ett som är blandat. Det här är starten på något som kan växa ytterligare till nästa års festival, säger arrangören Nicklas Norberg.

TS Thai FC har hunnit med en match så här långt mot men förlorade då mot ett lag från Hudiksvall.

– Det blev 3–5 till dem då. Vi ska möta samma lag igen och jag tror det kommer mycket folk. De får heja på oss fram till finalen på lördagskvällen, säger Guy Pakkraphok.

Mer läsning

Annons